over mij
art
cont

Inge Witvers
Textile Artist

 


Al jaren voel ik me aangetrokken tot textiel; van vezel tot object.
Vroeger als docent, tegenwoordig als kunstenaar.
Het experimenteren met passie voor stoffen staat daarbij centraal.
Ik stel me open voor vernieuwende technieken en materialen zoals de non-wovens en kunstvezels. Ik combineer ze met traditionele textiele werkwijzen en stoffen. Kleur, lijn, textuur en vorm zijn voor mij erg belangrijk. Ook maak ik gebruik van andere technieken die geen directe relatie met het conventionele beeld van textiel hebben.

Vaak werk ik vanuit een thema waardoor er samenhang tussen een aantal van mijn werken ontstaat. Architectuur, cultuur en natuur zijn geliefde inspiratiebronnen. Daarbij heb ik oog voor structuur en niet alledaagse details. Met behulp van beelden en sfeer impressies vertaal ik dit naar nieuwe creaties, doeken en objecten. Daarbij blijft textiel de rode draad in mijn werk.

Verder ben ik actief bij landelijke groepen als Steek Plus, de Nederlandse Hoedenmakers Vereniging o.a. als creatief modiste en de textiel kunstenaarsgroep Zoo-tex, waarmee we jaarlijks ergens in Nederland exposeren. Daarnaast neem ik sinds 2011 deel aan de jaarlijkse Almelose kunstroute en ben actief bij het MICK Delden.

Inge Witvers
d.d. 1-9-2016